I samarbeid med
MORSANS EGGELIKØR: Perfekt til påsken! FOTO: P4.
MORSANS EGGELIKØR: Perfekt til påsken! FOTO: P4. Foto: P4

Morsans eggelikør:

Ingredienser

4 eggeplommer

2 1/2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

1 1/2 dl kokt kald melk

2 dl konjakk

Fremgangsmåte

Visp sukker og eggeplommer til eggedosis.

Tilsett resten av ingrediensene. Hell over på flaske og legg i fryseren, det kan være lurt å ikke fylle flasken helt full i tilfelle eggelikøren fryser slik at den har plass til å ekspandere.

Eggelikøren er klar etter to timer, men kan ligge fryseren i lang tid. La den gjerne stå fremme i 10-15 minutter før servering.

Skal man være ekstra fin kan man bruke vaniljestang i stedet for vaniljesukker, da får man fine svarte prikker i likøren og den smaker enda bedre. Bruker man bourbon vaniljestang holder det med en halv fordi den er så aromatisk.

Sjokoladefondant

Det viktigste her er timingen. Det er tynn linje mellom en perfekt fondant, hvor den varme sjokoladen renner fristende ut, til en liten tørr muffins. Lag gjerne mange til å ha i fryseren. Da har du en perfekt dessert, som det kun tar 10 minutter å lage hver gang.


Ingredienser

Ti ca. 6 fondanter

120 g smør

110 g mørk sjokolade, gjerne 70% kakao

125 g sukker

4 egg

60 g mel

Bringebær

 

Fremgangsmåte:

1.    Smelt smøret og ha oppi hakket sjokolade, som smeltes sammen med smøret.

2.    Ha oppi alle de andre ingrediensene og rør det godt sammen.

3.    Smør muffinsformene med smør og hell det oppi muffinsformene. Bruk store som tar ca. 1 dl.

4.   Frys dem ned.

5.    Når de er frosne setter du dem i ovnen på 220 grader i ca. 10 minutter.

Her er det uhyre viktig å følge med. Den skal akkurat være stivnet på toppen når den er ferdig.

6.    Ta dem forsiktig ut av formen.

 

Server fondanten med kald eggelikør rundt, bringebær og vaniljeis.


Vin: Til sjokoladedesserter passer det best med en søt rødvin. Fra Frankrike finnes det to klassikere i form av Banyuls og Maury, som begge passer meget bra. Et annet spennende valg er Recioto della Valpolicella fra Italia.

Flere kanaler