Foto: Niclas Fonn Skinlo
Christer Berens serverer moules-frites, en belgisk delikatesse som består av blåskjell og pommes frites. Og det skal serveres majones til!

Dampede blåskjell
- 1 nett blåskjell
- 1-2 dl hvitvin
- 4 ss smør
- 2 finhakket sjallotløk
- 10 cm skivet purreløk eller vårløk
- 3 fedd hakket hvitløk
- 2 stilker skivet stangselleri
- 1 hakket tomat
- Urter etter din egen smak. Persille er et klassisk valg.

1. Vask og rens blåskjell. Kast de som er skadd eller ikke lukker seg.
2. Varm opp en kaserolle og tilsett 1 ss smør og sjallotløk, stek på middels varme i to minutter. Tilsett purreløk, hvitløk og stangselleri og stek et minutt
3. Øk varmen ( nesten full guffe) og tilsett hvitvin, kok i ca to minutter.
4. Tilsett blåskjellene, tomat og urter. Sett på lokk og kok på fortsatt høy varme ca 3-4 minutter.

Majones
2 eggeplommer
2 dl nøytral olje
1 ss Dijon sennep
1 tsk hvitvinseddik eller 1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Gurkemeie, tørket paprika og litt cayennepepper

1. Legg ingrediensene i en stavmiksbeholder (oljen sist)
2. Start  med å ha stavmikseren i bunn på beholderen og kjør den sakte oppover.

Ovnsbakte potetstaver
Poteter
Nøytral olje
salt

1. Skjer potetene i staver og legg i vann ca 30 minutter.
2. Sett ovnen på 250 grader.
3. Tørk potene godt og salt dem. La stå i 5 minutter og tørk dem igjen.
4. Tilsett 1 ss nøytral olje per 100 gram poteter, krydre med litt salt og pepper. Rør godt.
5. Legg potetene på en rist og stek dem gyldne.
6. Tilsett mer salt etter smak


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Flere kanaler