I samarbeid med
TORSK: Med sukkersyrlige gulrøtter
TORSK: Med sukkersyrlige gulrøtter Foto: P4
Nå er torsken på sitt beste, og den kan tilberedes på mange ulike måter og serveres med mye ulikt tilbehør.  La deg inspirere av denne oppskriften og variere den etter ønske.

Man kan gjerne server potetmos med selleri til, samt kokte grønne erter.

Til fire personer
700-880 g torskerygg
Salt og pepper
Olje og 3-4 ss smør
4 ss revet pepperrot

Slik gjør du
1. Strø 2 ts salt over fisken og la det trekke i ti minutter. Skyll og tørk fisken, og salte og pepre som vanlig.

2. Tilsett olje i stekepannen og stek fisken på middels til høy varme. Snu fisken og tilsett smør. Øs smør over fisken. Fisken er ferdig når den flaker seg.

Man kan med fordel ferdigsteke fisken i ovnen på 140 grader. Da blir den ofte mer  saftig.

Sukkersalte gulrøtter
Kok gulrøtter al dente og hell av vannet. Tilsett 1 ss smør og en ss sukker per 100 gram gulrøtter og stek det i ca. 2 minutter. Tilsett 1-2 ts sitronsaft per 100 gram gulrøtter, samt litt salt og pepper

Hasselnøtter
Stek hasselnøtter i en tørr panne til skallet begynner slippe. Hell nøttene i et håndkle og gni dem mot hverandre, slik at alt skallet slipper. Server nøttene i ønsket størrelse: hele, halve eller hakkede.

Brunt smør
Ha 200 gram smør i en kjele og sett den på middels varme. Kok til skummet begynner å bli brunt. Husk å vispe innimellom, slik at smøret ikke brenner seg. Fjern skum og bunnsats.

Pepperrot
Pepperroten kan rives over fisken eller tilsettes i smøret. Husk at pepperrot blir mildere jo lenger du varmebehandler den.  

Ønsker du noe å drikke til, anbefaler jeg en ung, fruktig rødvin, gjerne fra Valpolicella-området, Har du mer lyst på hvitvin, velg en ung og fruktig Burgund.

God helg! 

Hilsen Christer

Flere kanaler