I samarbeid med
TAPAS: Grillede padrons med pano con tomato, manchego og chorizo. FOTO: P4.
TAPAS: Grillede padrons med pano con tomato, manchego og chorizo. FOTO: P4.
Padron er en liten grønn paprika oppkalt etter et område i Galicia i Spania, som er perfekt å grille og ha som tilbehør til blant annet grillet fisk og kjøtt, eller som tapas.

Grillet padrons:

Best resultat får du om du griller padron i en tørr stekepanne uten fett. Stek padronene til de får en god farge på alle sider. Senk så varmen og tilsett flaksalt og litt god olivenolje.

Pano con tomato:

  • Ca 12 cherrytomater
  • En baguette
  • Ett hvitløksfedd
  • Litt salt og pepper
  • Olivenolje

Sett ovnen på 200 grader. Skjær baguetten i passende i skiver, ta på litt olivenolje og stek i ovnen til brødet har fått en fin farge. Stek tomatene i ovnen i ca fire minutter, ta de ut og temperer. Dette er for å få fram smaken i tomatene.
Sett et skrelt hvitløksfedd på en gaffel og gni det mot brødet. Gni en eller to tomater på hver brødskive, samt litt salt og pepper, og muligens noen dråper god olivenolje.
 
Server pano con tomato og grillede padrons med stekt chorizopølse og manchego-ost. Da har du en perfekt apertivo!