DELIKATESSE: Christer liker hummeren best naturell, og serverer med mango og sjalottløk.
DELIKATESSE: Christer liker hummeren best naturell, og serverer med mango og sjalottløk. Foto: P4
Det er ingen grunn til å vente lenger - dra til sjøs, eventuelt butikken, for å skaffe hummer. Høsten er nemlig den beste sesongen for hummer! 

P4s vin- og matekspert Christer Berens liker hummer best «naturell», og serverer den med godt brød, en deilig majones og gjerne en salat til.

For å lage en ekstra god hjemmelaget majones kan du for eksempel lage denne. Men hvis du ikke vil lage majonesen selv, kan du blande ferdigmajones med litt Crème fraîche, og tilsette for eksempel chili eller tomatpuré.


I dag serverte Christer norsk hummer med mango og sjalottløk, og baguett til. Ifølge han skal en så eksklusiv råvare ikke ha for mye tilbehør til!

Et lite tips fra Christer: Kjøttet man finner i de små klørne og benene på hummeren kan man lage toast med. Og bruk gjerne en ekstra god ost til!

Til hummeren kan du servere Chablis eller Champagne. 

Her kan du se Christer servere hummer:


Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler