I samarbeid med
GRILLET KYLLING: Nydelig grillet kylling med en deilig marinade. FOTO: P4.
GRILLET KYLLING: Nydelig grillet kylling med en deilig marinade. FOTO: P4.
Ingredienser:

En hel kylling

Marinade: 
5 ss ketchup
3 ss olivenolje
2 ss soyasaus
2 ss sukker
1 ss tørket hvitløk eller tre ferske fedd, finhakkede
1/2  ss salt
1 ts pepper
1 ts spisskummen
1 ts rosemarin
1 ts karri
Tørket chili etter smak, jeg bruker 1/4 ts

Fremgangsmåte:

  1. Legg kyllingen med brystene ned og klipp av ryggraden. Når man klipper opp kylllingen og bretter den ut, så blir den jevnere stekt, og steketiden blir kortere. 
  2. Brett opp kyllingen og pensle på marinaden på begge sider. Mariner i minimum 30 minutter.
  3. Sett inn et fat i ovnen, som kyllingen skal ligge på, og sett ovnen på 200 grader. Sett et steketermometer i brystet på kyllingen. Når ovnen er varm settes kyllingen inn, og den er ferdig når termometeret viser 74 grader. Det tar ca 45 minutter.
  4. Ta vare på saften og server den siden av.
Kyllingen kan serveres med couscous og en god salat.
Flere kanaler