
Ingredienser:
En hel kylling
Marinade:
5 ss ketchup
3 ss olivenolje
2 ss soyasaus
2 ss sukker
1 ss tørket hvitløk eller tre ferske fedd, finhakkede
1/2 ss salt
1 ts pepper
1 ts spisskummen
1 ts rosemarin
1 ts karri
Tørket chili etter smak, jeg bruker 1/4 ts
- Legg kyllingen med brystene ned og klipp av ryggraden. Når man klipper opp kylllingen og bretter den ut, så blir den jevnere stekt, og steketiden blir kortere.
- Brett opp kyllingen og pensle på marinaden på begge sider. Mariner i minimum 30 minutter.
- Sett inn et fat i ovnen, som kyllingen skal ligge på, og sett ovnen på 200 grader. Sett et steketermometer i brystet på kyllingen. Når ovnen er varm settes kyllingen inn, og den er ferdig når termometeret viser 74 grader. Det tar ca 45 minutter.
- Ta vare på saften og server den siden av.
Kyllingen kan serveres med couscous og en god salat.