NYDELIG: Deilig jordskokksuppe med kamskjell, sopp og bacon.
NYDELIG: Deilig jordskokksuppe med kamskjell, sopp og bacon. Foto: Andreas Stjernvang
Jordskokksuppe med kamskjell, shiitakesopp og sprøstekt bacon. Perfekt som forrett. Og selvfølgelig hovedrett!

Dette trenger du:

500 gram jordskokk
100 gram vårløk
2 dl fløte
2 dl vann
1 dl konsentrert kyllingkraft
0,5 dl olivenolje
Saften av en halv sitron
100 gram tørr saltet bacon
1 dl shiitakesopp
4 kamskjell delt i to
2 ss smør
Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Skrell jordskokken og hakk løken. Legg de i en gryte sammen med smør og stek på svak varme i to minutter.
2. Tilsett fløte, vann, kyllingkraft og olivenolje og kok jordskokken mør.
3. Bruk en stavmikser eller kjør suppen i en blender.
4. Hell suppen tilbake i gryten tilsett eventuelt litt mer fløte/vann om suppen er for tykk. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt mer sitronsaft.
5. Stek bacon sprøtt og avkjøl. Skjær så baconet i små biter.
6. Stek soppen med litt smør i samme panne som baconet til den blir litt gylden og sprø.
7. Pensle litt olje på kamskjellene og stek dem på en side i en varm teflonpanne til de får en gylden farge.

Servering

Hell den varme suppen i dype tallerkener og legg i kamskjell med stekesiden opp. Dryss over bacon og sopp og avslutt med å dryppe over urteolje.

Urteolje

1 dl olje. Gjerne en blanding av oliven og nøytral olje.
3 ss hakket persille
2 ss hakket gressløk
1 fedd hvitløkk
1 ss sitronsaft

Kjør ingrediensene i en blender og hell over i en gryte. Varm opp til ca 60 grader og avkjøl.

Om ønskelig kan urteoljen siles, men det trengs ikke.

Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler