LETTVINT: Forretten på nyttårsaften bør være kald og hvis hovedretten er kjøttbasert er det godt med sjømat til forrett tipser Christer Berens.
LETTVINT: Forretten på nyttårsaften bør være kald og hvis hovedretten er kjøttbasert er det godt med sjømat til forrett tipser Christer Berens. Foto: P4
Det er mange som legger stort press på nyttårsmiddagen, men hvis du synes det virker uoverkommelig å gi deg i kast med en hel kalkun er det heldigvis mye annet godt du kan servere.

Som hovedrett foreslår Christer Berens helstekt oksefilet og fløtegratinerte poteter, men en skikkelig nyttårsmiddag krever også en forrett. 

Christer har hentet sin inspirasjon fra havet og er opptatt av at det skal være enkelt. Foretten bør derfor være kald, på den måten kan du lage den tidligere på dagen. I år falt valget på ristet brød med sjømat. 

Start med det beste
Det er lett å lage, deilig å spise og passer perfekt til sprudlende bobler på nyttårskvelden. Ikke inviter til senere enn klokken syv, og begynn med de beste flaskene med drikke, råder Christer Berens.

– Det er ingen vits å sprette dyr og fin champagne klokken tolv, forklarer P4s Radiofrokost egne huskokk. 

Oppskrift finner du under bildet
Christer
GLAD I MAT: Både Christer, Marius og Jan gleder seg til å diske opp med lekre retter på nyttårsaften. Foto: P4


Dette trenger du:
200 g røkt laks
100 g reker
1 dl Creme Fraiche
0,5 dl majones
1 ss hakket dill
2 ss hakket gressløk
1 ss revet pepperot (eller fra tube)
1 ts sitronsaft
4 loffskiver stekt i smør

lakserogn eller annen rogn til pynt
salatblader til pynt
sitronbåter til pynt

LES OGSÅ: Denne amerikanske frokosten kommer familien til å elske deg for å lage 1. nyttårsdag

Slik gjør du:
1. Rens og kutt opp rekene i små biter. Bland de deretter sammen med Creme Fraiche, majones, revet pepperrot, pepper, gressløk, dill og 1 ts sitronsaft.

2. Stek loffskivene på begge sider i en panne med godt smør

3. Legg loffen på asjetten og legg et lite salatblad nederst. Legg deretter på røkelaksen i en rosett før du topper med rekeblandingen. 

4. Pynt med rogn, sitron og urter.

Røkt laks
DELIKAT: En lekker og fargerik forrett som gjør seg godt både på tallerkenen og i magen. Foto: P4

Flere saker

Forebygging helt avgjørende Systematisk arbeid i hele kommunen er avgjørende for å hindre vold og overgrep. Torsdag 13.06 2019
Flere kanaler