I samarbeid med
Christers ølhøne med rotgrønnsaker.
Christers ølhøne med rotgrønnsaker.

 Ingredienser

- 1 hel kylling

- 5 dl øl

- 200 gram sjallottløk. skrelt og gjerne hele om de ikke er for store

- 400 gram rotgrønnsaker (vi brukte persillerot)

- 400-500 gram små, hele poteter

- Ca. 8 fedd hvitløk

- Ca. 30 gram fersk ingefær i skiver

- ½-1 chili

- 1 liten krukke hakket koriander

- 1 sitron helst økologisk

- Ca 200 gram romtemperert smør

- 50 gram hvetemel

- Salt og pepper 

ingredienser
Noen av ingrediensene som trengs for å lage Ølhøne. Foto: Christer Berens

Framgangsmåte

  • Sett ovnen på 185 grader.
  • Bland 100 gram smør sammen med 15 gram ingefær, 4 hvitløksfedd, halvparten av saften og det gule på sitronen samt halvparten av chilien. Kjør dette med en stavmikser slik at det kuttes og blandes godt. Fordel smøret i kyllingen under skinnet og på skinnet avslutt med å salte og kverne litt pepper på kyllingen.
  • Legg kyllingen i en ildfast form og spre lårene.  hell i ølen og sett inn kyllingen i ovnen og stek i 30 minutter
  • Ta ut kyllingen og tilsett rotgrønnsaker og poteter, resten av hvitløken, ingefæren, sitronskallet og saften. Det kan være lurt å ikke tilsette for mye chili i begynnelsen, husk å smake på sjyen underveis og tilsette mer etter egen smak.
  • Sett inn kyllingen og stek i ca 50 minutter til. Skjær litt innerst ved låret, kommer det klar saft ut er kyllingen ferdig og kommer det rød saft må kyllingen stekes lenger.
  • Ta ut kyllingen og la den hvile i minimum 10 minutter før du skjærer den opp.
  • Legg poteter, løk og grønnsaker inn inn i ovnen som godt kan være avslått slik at de bare holder seg varme på ettervarmen.
  • Saus. Sil av sjyen i en kasserolle og kok opp. Bland sammen 50-100 gram smør og 50 gram hvetemel til en pasta og tilsett den i sjyen, visp ordentlig eller aller helst bruk stavmikser så det blander seg godt.  Kok på høy varme til det tykner. Smak til med salt, pepper evt, litt mer ingefær og chili. Rør ned resten av korianderen rett før servering.

 Tips: Du kan bytte ut koriander med en annen urt, for eksempel estragon.

ølhøne
Slik marinerer man kyllingen. Foto: Christer Berens


Flere kanaler