
Christer Berens er tilbake, selv på årets mest inneklemte dag.
- Etter to dager med masse god mat, skal vi ikke lage noe kraftig kost. Denne gangen må vi gå for noe som rett og slett er digg, sier Berens entusiastisk.
Han har derfor tatt med seg ost, skinke, sennep og majones - alt som skal til for å lage den franske klassikeren Croque Monsieur.
- Dette synes jeg er fantastisk godt. Det er de varme brødskivenes Rolls-Royce, sier Berens.
Croque Monsieur ble opprinnelig servert som en snack i franske barer, og det sies at navnet første gang dukket opp på en meny i 1910. Her er det ingen andre hemmeligheter enn gode råvarer og at den skal stekes i pannen og ikke i ovnen.
Ingredienser (4 personer):
8 loffskiver
Ost, gjerne gruyère, emmentaler eller annen ost med mye smak
4 skiver med god skinke, kokt eller røkt
Dijonsennep
Majones
Smør til steking
Tomat (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Smør smør på fire av loffskivene, og legg på osteskiver.
Legg på skinke og ha på et tynt lag sennep (og evt en skive tomat), så en osteskive til - og til slutt en loffskive på toppen.
Stekes i smør i pannen til den får en gyllen farge. Det er viktig å ikke steke med for varm panne. Da blir brødet brent før osten rekker å smelte.