I samarbeid med
LAKS: Nydelig laks med syltet agurk og rømmesaus. FOTO: P4.
LAKS: Nydelig laks med syltet agurk og rømmesaus. FOTO: P4.
Til fire personer

Laks
1 hel laks eller ørret, ca 300 gram per person.
Smør
Hakket persille og dill 
Salt 
Pepper

Sett ovnen på 180 grader og legg inn en form. Rør sammen smør, persille, dill, salt og pepper. Fyll kryddersmøret inn i buken på fisken. Legg fisken i den forvarmede formen med buken opp, slik at ikke ingrediensene faller ut. Stek fisken til beinene slipper kjøttet. For en kilo fisk tar det omtrent 10-12 minutter.

Agurksalat
1 middels stor agurk
3-4 ts sukker
1 ts salt
1/4 ts nykvernet hvit pepper
4 ss vann
2 ss eddik
1 ss dill eller persille

Skjær agurken i skriver med en ostehøvel, og sett til side. Bland sammen resten av ingrediensene, og la dem få et oppkok. Kjøl av laken og legg i agurkskivene. Sett inn i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

Rømmesaus
3 dl seterrømme
1 ss sitronsaft
1/2 ts sukker
1/2 ts salt
Litt hvit pepper
Litt hakket dill og persille, og evt litt gressløk

Bland alle ingrediensene sammen og smak til slik at du får sausen akkurat sånn du liker den. Sett den kaldt frem til servering. 
Flere kanaler