P4s mat- og vinekspert Christer Berens har denne gang tatt med seg flere sunne sensommer-fristelser.

Her er oppskriften hans:

Bakte tomater:
1 kilo små tomater
4 fedd skivet hvitløk
2 ss olivenolje
1 ss salt

1. Bland alt sammen og legg i langpanne. Sett ovnen på 100 grader og bak tomatene i ca 3 timer.
2. Fordel tomatene og hvitløken i rengjorte glass og hell på olivenolje til det dekker. 
3. Sett i kjøleskapet.

Tomatene kan brukes med én gang og står seg lenge i kjøleskapet, så lenge oljen dekker. Jeg synes at det er best å bruke små glass slik at man bruker ett glass hver gang.


Innlagte små agurker:
1 kilo små akurker
1 ss sennepsfrø
1 ss fennikelfrø - kan byttes ut med fersk krondill
1 ss korianderfrø

1. Skjær agurken i tykke skiver og legg i saltlake (se nedenfor) over natten.
2. Skyll agurken og legg i glass. 
3. Hell på varm edikklake (se nedenfor) og sett på lokk.

Oppbevares svalt eller kjølig. Står seg over vinteren.

Saken fortsetter under bildet
glass
Foto: P4

Innlagt rødløk:
Skjær løken i tynne skiver og hell på eddiklake. 

La stå noen dager før den brukes. 

Kan oppbevares lenge.

----

Saltlake: 1 liter vann, 1 dl sukker

Eddiklake: 2 dl 12% edikk, 4 dl sukker, 8 dl vann. Kok slik at sukkeret er smeltet.

Flere saker

- Et problem over hele landet - Det må være mulig å få fritak fra fraværsreglene for å gjennomføre den obligatoriske trafikkopplæringen når det er trafikk på veiene. Fredag 21.09 2018
Flere kanaler