I samarbeid med
P4s mat- og vinekspert Christer Berens har denne gang tatt med seg flere sunne sensommer-fristelser.

Her er oppskriften hans:

Bakte tomater:
1 kilo små tomater
4 fedd skivet hvitløk
2 ss olivenolje
1 ss salt

1. Bland alt sammen og legg i langpanne. Sett ovnen på 100 grader og bak tomatene i ca 3 timer.
2. Fordel tomatene og hvitløken i rengjorte glass og hell på olivenolje til det dekker. 
3. Sett i kjøleskapet.

Tomatene kan brukes med én gang og står seg lenge i kjøleskapet, så lenge oljen dekker. Jeg synes at det er best å bruke små glass slik at man bruker ett glass hver gang.


Innlagte små agurker:
1 kilo små akurker
1 ss sennepsfrø
1 ss fennikelfrø - kan byttes ut med fersk krondill
1 ss korianderfrø

1. Skjær agurken i tykke skiver og legg i saltlake (se nedenfor) over natten.
2. Skyll agurken og legg i glass. 
3. Hell på varm edikklake (se nedenfor) og sett på lokk.

Oppbevares svalt eller kjølig. Står seg over vinteren.

Saken fortsetter under bildet
glass
Foto: P4

Innlagt rødløk:
Skjær løken i tynne skiver og hell på eddiklake. 

La stå noen dager før den brukes. 

Kan oppbevares lenge.

----

Saltlake: 1 liter vann, 1 dl sukker

Eddiklake: 2 dl 12% edikk, 4 dl sukker, 8 dl vann. Kok slik at sukkeret er smeltet.

Flere saker

Ap lover rask vurdering av ulvejakt Arbeiderpartiet lover en rask vurdering av om de vil støtte mer ulvejakt. Mandag 27.01 2020
Flere kanaler