HELGEKOS: Passer perfekt til biff.
HELGEKOS: Passer perfekt til biff. Foto: P4

Ovnsstekte poteter med bacon og Västerbottenost.

Dette er det perfekte tilbehøret når man skal lage mat til mange personer og man ikke har så mye utstyr.

Sist jeg serverte dette, var det sammen med oksefilet med rødvinssaus og noen gode flasker vin.

Dette trenger du til 4 personer:

-800 g poteter

- En bunt asparges

- En lang paprika

- Ett nett sjalottløk

- 100 g tørrsaltet bacon

- 150-200 g Västerbottenost. Kan byttes med Parmesan eller Gryere

- 1 dl nøytral olje

- 2 fedd hvitløk

- 2-3 tsk. tørket rosmarin

Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 230 grader varmluft.

2. Del potetene i båter (Best resultat blir det om potetene legges i vann i ca. 20 minutter for å få ut stivelsen.

3. Hell oljen i en skål, knus hvitløken og legg den i sammen med rosmarinen.

4. Legg potetene i en ildfast form og hell over oljen.

OBS! Det er viktig at potene er helt tørre ellers vil ikke oljen feste seg til potetene.

5. Del opp paprika, asparges og løk i passende biter og bland i dette etter at potetene har stekt i 15 minutter. Bland dem godt og tilsett eventuelt litt mer olje.

6. Stek bacon i en panne og bruk fettet som blir til overs til å steke biffen i.

7. Ta ut formen når potetene begynner bli gyldne og strø over revet ost og bacon.

8. Server når osten har begynt at få farge.

Lykke til!

Hilsen Christer


Flere saker

Alkoholfritt tar av
Alkoholfritt tar av Fredag 12.07 2019
Flere kanaler