I samarbeid med
En fantastisk rett som setter en ekstra piff på helgekosen! Video: P4
0:00 | 8:18
Ovnstekt kyllingbryst med estragon og soppsaus
Til 4 personer

Ca. 800 g kyllingfilet av godt merker (Holte, Louvise eller Stange)
4 dl sopp
2 skivede sjalottløk
2 fedd hakket hvitløk
2-3 ss hakket estragon
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
2 dl kyllingkraft
2 dl creme fraische
2 ss smør
Saften av en halv lime
Ca. ½ ts gurkemeie

1. Bland smør, halvparten av estragonen og halvparten av limen.
2. Fordel smøret under skinnet på kyllingen.
3. Salte og pepre kyllingen på begge sider.
4. Stek kyllingen i to minutter på hver side.
5. Sett kyllingen inn i ovnen på 150 grader med steketermometer. Stek til termometeret viser 62 grader (tar ca. ti minutter).
6. Stek sopp og løk i samme pannen som du har stekt kylling.
7. Øk varmen og tilsett hvitvin. Kok ned til halvparten og tilsett kyllingskraften. Kok ned til halvparten, senk varmen og tilsett creme fraische. Rør jevnlig og kok ned til sauskonsistens.
8. Tilsett gurkemeie, estragon, limesaft, salt og pepper.


Tips: Server med ris og sukkererter.

NB! Kyllingen er rosa når den holder 62 grader, men varmen fortsetter å stige til ca. 67 grader når den er tatt ut av ovnen, som er perfekt.


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler