I samarbeid med
Christer bruker økologisk sitron fordi han da kan raspe sitronskallet.
Christer bruker økologisk sitron fordi han da kan raspe sitronskallet. Foto: P4
Makrellen:

Salte og pepre fisken og vend den i mel, stek den på skinnsiden i en blanding av olje og smør. Bruk gjerne en stekespade og legg press på fisken så skinnet ikke krøller seg. Stek til skinnet blir sprøtt og så snu fisken, stek den ferdig.

Oppskrift til 4 personer:

Ca 400 gram Linguine Pasta (kan bruke annen pasta, men linguine passer best)
2 økologiske sitroner
2 dl kremfløte
2 ss smør
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket sjalottløk
Ca 100 gram revet parmesan
1 pakke med spinat 

Slik gjør du det:
• Vask sitronene og riv det gule på sitronen.
• Kok pasta som anvist på pakken, men spar 1 dl vann. Avkjøl pastaen.
• Smelt smøret i en kjele og stek hvitløken og sjalottløken på svak varme i et minutt, ha i spinat og stek til den synker sammen, legg til fløte og kok til saus-konsistens. Tilsett sitronskall, sitronsaft og senk varmen rør i parmesan og persille, krydre med salt og pepper.
• Hell over pastaen og rør godt. Tilsett litt av kokevannet om det blir for tykk saus.
• Legg fisken på toppen og server med en gang.


Flere kanaler