Foto: P4

I disse dager er det høysesong for sitron, og akkurat nå får man sitron fra Amalfi-kysten - noe P4s mat- og vinekspert Christer Berens betegner som verdens beste i sitt slag.

Han lager derfor Pasta al Limone, og her er oppskriften hans til 4 personer:

Ca 400 gram Linguine Pasta (kan bruke annen pasta, men linguine passer best)
2 økologiske sitroner
2 dl kremfløte
2 ss smør
2 fedd finhakket hvitløk
Ca 100 gram revet parmesan
3 ss hakket bladpersille (kan bytte med vanlig persille eller basilkum)

  • Vask sitronene og riv det gule på sitronen.
  • Kok pasta som anvist på pakken, men spar 1 dl vann.
  • Smelt smør og stek hvitløken på svak varme i et minutt, ha i fløte og kok opp. Tilsett sitronskall, sitronsaft og senk varmen rør i parmesan og persille, krydre med salt og pepper.
  • Hell over pastaen og rør godt. Tilsett litt av kokevannet om det blir for tykk saus.

Server med en gang.

Som tilbehør passer det med sjømat som reker, røkelaks eller kongekrabbe. Men en italiener spiser gjerne denne retten uten noen ting.

Sitronlikøren Limoncello (som står i bakgrunnen på bildet) er perfekt å drikke etter maten - her er oppskriften til den.


Flere kanaler