I samarbeid med
Foto: P4

Til 4 personer:

Ingredienser

Ca 400 gram linguine pasta (kan bruke annen pasta, men linguine passer best)

1 kilo blåskjell

1 dl blåskjellkraft

2 økologiske sitroner

2 dl kremfløte

2 ss smør

2 fedd finhakket hvitløk

1 fenikkel

1 pak choi

10 cherrytomater

Ca 100 gram revet parmesan

3 ss hakket dill

Fremgangsmåte

  • Vask sitronene og riv det gule på sitronen.
  • Skyll blåskjellene i vann og la de dampe i en tom kjele. De er klare når skjellene åpner seg, etter ca 3 minutter. Spar 1 dl av blåskjellkraften.
  • Kok pasta som anvist på pakken.
  • Smelt smør og stek hvitløken på svak varme i et minutt, ha i fenikkel og pak choi før du tilsetter fløte og kok opp. Tilsett sitronskall, sitronsaft, og blåskjellkraft, og senk varmen. Rør i parmesan, cherrytomater og dill, krydre med salt og pepper.
  • Hell over pastaen og rør godt. Tilsett litt mer blåskjellkraft om sausen blir for tykk.

Server med en gang.

Retten kan også serveres med annen sjømat som reker, røkelaks eller kongekrabbe. Men en italiener spiser gjerne denne retten uten noen ting.

Sitronlikøren Limoncello er perfekt å drikke etter maten, og er lett å lage.

Limoncello

- 4 dl vodka 40 % eller 60 %
- 2 dl sukker kokt sammen med 1 dl vann (sukkerlake)
- Saften av fire sitroner
- Skallet av 4 sitroner. Kun det gule, ikke noe av det hvite, det smaker bittert

Slik gjør du:

  • Riv sitronskall i en bolle.
  •  Skvis saften av sitronene og hell skall og saft i en lagringsflaske.
  •  Tilsett alkoholen.
  •  La stå i minst en uke.
  • Tilsett sukkerlaken.
  • Når likøren er ferdig, kan du oppbevare den i fryseren. Nyt et glass etter maten eller hell over den over sitronsorbet.

Flere kanaler