I samarbeid med
PASTA: Med trøffelpecorino og salami. FOTO: P4.
PASTA: Med trøffelpecorino og salami. FOTO: P4.
Til 4 personer

Ingredienser:

300 gram pasta
Ca 50 gram Pecorino-ost med trøffel 
100 gram italiensk salami, i biter
20 gram smør
3 eggeplommer
1 egg
Sort pepper
Salt
Persille

Fremgangsmåte:
1. Bland alle eggene og halvparten av osten, og rør godt.
2 Kok pastaen som anvist på pakken og hell av vannet.
3. Knus pepper og stek i en tørr kjele, til det begynner å ryke. Senk varmen og tilsett smør, pasta, salami og eggene med ost og rør godt på svak varme.
4. Tilsett persille og smak til med salt og mer pepper. Riv resten av osten over pastaen.


PS: Det er viktig å røre godt i pastaen når eggene er tilsatt, ellers blir det eggerøre. Det er lettere å unngå det hvis man har litt creme fraiche eller fløte i eggene.

Tips: Server med en saftig ung italiensk rødvin til.