PERFEKT: Entrecôte laget på enkleste og beste måte.
PERFEKT: Entrecôte laget på enkleste og beste måte. Foto: Andreas Stjernvang
  • 11.09.15
    2 min
  • 11.09.15
    2 min
Helstekt entrecôte med rødvinssaus
8 personer

2 kilo kjøtt
2-3 dl løk i skiver, gjerne en blanding av rødløk, gul løk og purreløk
3 knuste hvitløkfedd
1 ts sukker
2 dl vann
2 dl rødvin
Ca. 50 gram smør
Ca. 2 ts salt
Ca. 1 ts pepper
Ca. 1 ts tørket rosmarin

Den perfekte og enkleste stekemåte: Det er ingen forsteking i panne og sausen lager nesten seg selv.

1. Ta ut kjøttet av kjøleskapet og ta ut av emballasjen. La det gjerne ligge på benken i to timer.
2. Gni kjøttet inn med salt, pepper og rosmarin i god tid før det skal stekes.
3. Sett ovnen på 225 grader.
4. Bland løken med sukker og legg det i en ildfast form.
5. Sett en rist over og legg på kjøttet.
6. Legg smøret i skiver på kjøttet (bruk en ostehøvel).
7. Sett kjøttet inn i ovnen og stek i 10 minutter.
8. Senk deretter varmen til 150 grader og tilsett vann og vin i formen.
9. Ta ut kjøttet når termometeret viser 59 grader. Det tar ca. 1,5 time.
10. La kjøttet hvile på rist i minimum 20 minutter. Gjerne 1 time. (Blir kjøttet kaldt så er det bare varme på igjen, men husk da å hvile kjøttet minimum 5 minutter).


Rødvinssaus

Sjy fra stekingen
Ca. 200 gram smør
2 ss hakket persille
Salt og pepper

1. Hell sjyen og løken fra langpannen i en bred kjele.
2. Kok på høy varme og reduser til ca. 2 dl væske gjenstår (rør med en visp så går det mye fortere).
3. Sil bort løken og senk varmen til det laveste.
4. Rør inn like mye smør som det er væske.
5. Krydre med soyasaus og ca. 1 ts salt og pepper
6. Tilsett persille rett før servering.


Ovnsstekte poteter til 8 personer

1 kilo poteter
5 ss nøytral olje
Ca. 2 ts salt
Ca. 1 ts pepper
2 ss fersk rosmarin (kan bruke 1 ts tørket).
4 knuste hvitløkfedd

1. Del potetene i to eller fire båter
2. Legg i kaldt vann. Gjerne en time eller mer slik at stivelsen går ut
3. Sett ovnen på 240 grader
4. Tørk potene slik at de er helt tørre
5. Bland alle ingredienser og sett inn i ovnen.
6. Rør i potetene ca. hvert tiende minutt
7. Potetene er klare når de er møre


Aspargesbønner

1. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann sammen med 1 ss smør uten lokk i ca. 4 minutter.
2. Brukes lokk mister bønnene sin friske farge.


Smørstekte sjampinjonger

3 dl sjampinjonger
3 ss smør
1 hvitløkfedd

1. Litt salt og pepper og gjerne litt friske urter for eksempel persille.
2. Smelt smøret på middels varme (bruk en jernpanne) tilsett sjampinjonger, salt og pepper.
3. Stek på middels varme til soppen er gylden.

Serveres med en god vin!

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler