DEILIG: Denne potetsupper er perfekt høstmat.
DEILIG: Denne potetsupper er perfekt høstmat. Foto: P4

Når kvikksølvet i gradestokken stadig kryper lenger og lenger ned er det ekstra deilig å kose seg med mat, som i tillegg til å smake helt fantastisk, også varmer godt i kroppen. 

Denne suppa er perfekt på hyttetur og det er enkelt å lage en større porsjon hvis du har mange munner å mette. 

Du trenger:

250 gram purreløk i skiver

150 gram gul løk, hakket

500 gram skrelte poteter i biter

1 liter kylling- eller grønnsakskraft

2 dl fløte

3 ss. hakket persille

100 gram serranoskinke

Grissini eller krutonger

2 ss smør til steking

salt og pepper

Saken fortsetter under bildet

Christers potetsuppe
FORVENTNINGSFULLE: Christer Berens lager mat, mens Lise Askvik og Øystein Røe Larsen følger nøye med. Foto: P4

LES OGSÅ: Prøv denne høstfavoritten - Christers kantarellsmørbrød

Slik gjør du:  

Først steker du løken på svak varme til den blir gyllen, tilsett deretter poteter og stek i noen minutter. Tilsett så kraften og kok det hele i ca 25 minutter. 

Kjør suppen med stavmikser/blender til en puré. Tilsett fløte og la det koke videre på svak varme.

Hvis du synes suppen blir for tykk kan du tilsette mer vann.

Persilleolje

Kjør 1 neve persille med 1/2 dl olivenolje, 1 tsk salt og litt pepper med en stavmikser.

Servér suppen rykende varm. Ha litt skinke og grissini/krutonger på suppen og ringle litt persilleolje over. Dette er en perfekt rett å by på etter at man har vært på tur. 

Lise, Christer og Øystein
SUP(P)ERGODT: Lise Askvik, Christer Berens og Øystein Røe Larsen prøvesmaker potetsuppen. Foto: P4

LES OGSÅ: Elsker du lam? Inviter på lammesadel med sopp og rotgrønnsaker i helgen


Flere kanaler