I samarbeid med
PERLEHØNE: Nydelig perlehøne med flamberte epler i saus. FOTO: P4
PERLEHØNE: Nydelig perlehøne med flamberte epler i saus. FOTO: P4
Ingredienser:
En perlehøne, ca 1 kilo
Tre fedd hvitløk, knust
En gulrot i skiver
En løk i skiver
2 dl hvitvin
2 dl cider
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 160 grader. Når perlehøna har tint separerer du vingene og brystet. Vingene tar du av skroget, mens brystet skal sitte fast. Gni høna inn med salt og pepper, deretter stekes alt i en panne til det får en fin farge. Ta ut høna og i samme panne legger du i hvitløk, gulrot og løk, stek dette til løken har fått farge. Hell deretter oppi hvitvin og cider og kok opp. Kyllinglårene legger du i en form og heller sausen over, sett deretter en rist over formen og legg resten av skroget med brystet oppå. Kyllingen skal stekes i omtrent en time, og brystet kan øses med kraften i fromen under, ca hvert tiende minutt. Bruker du steketermometer skal dette sitte i brystet og måler 75 grader når kyllingen er ferdig. 

Saus:
2 dl kraft fra formen
1 dl creme fraiche
1 eple i skiver
10 rosiner
1 ss smør
Evt 2 cl brennevin

Start med å steke epler møre i litt smør, tilsett rosinene. Om du vil flambere eplene tilsetter du 2 cl brennevin og tenner på. I en annen panne tilsetter du 2 dl kraft fra formen du har kylling i. Kok den ned til halvparten og tilsett creme fraiche. Kok opp sausen, senk varmen og tilsett eplene og rosinene.

Servering:
Anrett høne og saus pent på en tallerken. Retten kan gjerne serveres med en god mos til, for eksempel med sellerirot og brokkoli.
Flere kanaler