I samarbeid med
TRADISJONSMAT: Persetorsk med dillsaus. FOTO: P4.
TRADISJONSMAT: Persetorsk med dillsaus. FOTO: P4.
Ingredienser:
1,2 kg torskefilet med skinn (beregn 250-300 g torsk per person)
1 dl salt
0,5 dl sukker

Fremgangsmåte:
Bland sammen salt og sukker og gni kjøttsiden av filetene med blandingen. I et fat med en liten kant legges to og to fileter sammen, med kjøttsidene mot hverandre. Legg over et brett eller fat med ca 4 kg press på. Sett kaldt i 6 timer, snu så fisken og legg press på i ytterligere 6 timer. Skyll godt av fisken og la den ligge i kaldt vann i 1-2 timer, avhengig av hvor salt fisken skal være. Husk å bytte ut vannet.

Kok opp vann, legg i fisken og senk varmen til den laveste temperaturen. Fisken er ferdig når den flaker seg lett, det tar omtrent 7-8 minutter.

Saus:
2 dl kremfløte
100 g smør
En sitron
En potte dill
Salt og pepper

Kok kremfløten ned til halvparten. Senk varmen til det laveste og rør inn ca 100 gram smør, 2 ts sitronsaft, litt salt og pepper, samt ønsket mengde med hakket fersk dill. 

Servering: 
Retten serveres med valgfritt tilbehør, men det passer godt med kokte poteter og gulrøtter.
Flere kanaler