NYDELIG: I helgen kan du prøve Christers deilige Pesce al forno.
NYDELIG: I helgen kan du prøve Christers deilige Pesce al forno. Foto: P4
Dette er en meget velsmakende fiskerett som i prinsippet lager seg selv i ovnen.

Man kan godt variere fiskesort etter sesong og tilgang, men det viktigste er at fileten ikke er for tykke, for da tar det for lang tid.

Mitt førstevalg er hyse, som er en litt mindre fisk i torskefamilien.

Du trenger:

4 personer

700-800 gram hyse filet eller annen fisk i torskefamilien
Poteter
Sellerirot
Paprika
Mango
Tomater
Purreløk
Olivenolje
Saften av en sitron
Smør
Persille

Slik gjør du det:

Start med at ta ut alle råvarer ur kjøleskapet slik at de får temperert seg. Sett så ovnen på 180 grader.

1. Start med å kutte poteter, paprika og rot grønnsaker, legg de i en ildfast form og ha i litt olivenolje, salt og pepper. 
2. Se til at alle råvarer få smake på oljen, sett i ovnen og stek i ca 15 minutter. 
3. Kutt resten av grønnsakene og tilsett dem til formen, tilsett litt mer olivenolje og bland alt sammen, stek videre i ca 10 minutter.
4. Legg på fisken, skjær smør med ostehøvel og legg en skive på hver fisk, skvis over sitron og strø persille over samt litt salt og pepper. 
5. Stek videre, retten er klar når fisken er ferdig, ca 10 minutter.

Retten kan varieres med grønnsaker etter smak, men mister sitt særpreg om du ikke har med smør, tomater og sitron.

Drikk gjerne en god og fyldig hvitvin til dette, gjerne fra Burgund eller annen vin laget på Chardonnay-druen.

Med ønske om mat og vinglede!
Christer

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Flere kanaler