Christer serverte pinnekjøtt med kålrabistappe og et lite glass akevitt.
Christer serverte pinnekjøtt med kålrabistappe og et lite glass akevitt. Foto: P4
0:00 | 6:38
I vår var Øystein med på lammefødsel i Hallingdal. Lammet ble oppkalt etter Øystein og Bjørn og fikk navnet Ullstein Faarlund. I høst ble Ullstein slaktet, og nå har han blitt pinnekjøtt. 

Christer var innom P4s Radiofrokost i dag for å lage et deilig måltid av pinnekjøttet.

Pinnekjøtt
Tilbered pinnekjøttet som vanlig. Avslutningsvis legger du pinnekjøttet i en langpanne og setter det i ovnen i fem minutter på overvarme. Pensle gjerne litt av kraften på pinnekjøttet, slik at kjøttet ikke blir tørt. 

Kålrabistappe
- 1 kg kårabi kuttet i biter
- 50 gram smør
- Salt og pepper
- Ca 1 dl melk
- Ca 1 dl fløte

Slik gjør du det:
1: Kok kålrabibitene i lettsaltet vann til de er møre. 
2. Damp kålrabien litt tørr.
2: Tilsett smør og mos kålrabien med en stavmikser.
3: Spe i melk og fløte eller litt av pinnekjøttvannet, til du får en ønsket konsistens.
4: Smak til med salt og pepper.



Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler