I samarbeid med
med laks, tomat, rucola og ferske urter.
med laks, tomat, rucola og ferske urter.

For å lage Pizza Bianca bytter man ut tomatsausen med cremefraiche, som gir en deilig syrlig smak.

Deigen er viktig for at pizzaen skal bli god, du kan bruke vanlig hvetemel, men detblir aller best med pizzamel tipo 0. Skal du være ordentlig nøye så lager du en fordeig (det pleier jeg ikke ha tid til) da tar du ut 1 dl mel, 1 dl lunkentvann og gjær, blander sammen og lar stå i to timer før du blander det med resten av ingrediensene til deigen. Resultatet blir en luftigere pizza.

Det er viktig at bakeplaten er varm før deigen legges på, ellers blir osten brentfør bunnen er sprø. Har du pizzastein bruker du selvfølgelig den, men en stekepanne fungerer også. Grillen skal være på høyest mulig varme. For å steke en pizza perfekt er viktig med mest mulig undervarme. Og derfor passer det perfekt å steke pizza på grillen!

 Ingredienser:

Pizzadeig:

4personer

-650 gram mel

-Ca. 4 dl lunkent vann

-1 pose gjær eller fersk

-4 ss. Olje

-1 ts salt

-½ ts hvit pepper

 

Fremgangsmåte: 

Blandalle ingrediensene og elt i ca. 5 minutter. La deigen heve i 1 time. Den kanmed fordel heve lenger, slå da deigen ned innimellom.

Tips:Hvis du steker pizzaen med en gang etter at du har kjevlet den ut, blir densprøere. Lar du den ligge 10 min på benken så blir den luftigere.

Saus: 

-3 dl Cremefraiche

-Saften av en halv sitron eller lime

-2 fedd revet hvitløk

-Litt salt og pepper.

 

Topping

-1 mozzarella i tynne skiver

-1-2 dl god gulost. Gjerne en blanding

-Kan enten bruke røykelaks eller spekeskinke

-50 gram rogn*

-Evt. litt urter, enten friske eller tørkede.

(Dillpasser fint til laksen og gressløk til spekeskinke

 

Fremgangsmåte: 

  1. smør på Creme fraiche og legg på Mozzarella, riv gulosten over
  2. Sett inn pizzaen på pizzasteinen eller stekepannen på grillen og stek til osten blir gylden og bunnen sprø.
  3. Ta ut pizzaen og strø finhakkede urter, laks/spekeskinke og rogn på toppen. Rucola og fersk tomat er også nydelig topping.

Server.

Tips:Noen dråper med olivenolje på toppen er godt. Gjerne en som er du har krydretmed litt chili.

 Denfineste rognen man kan ha på pizzaen er svensk løyrom, men dessverre begynnerden å bli litt for dyr (et lite glass koster 500,-). Alternativet er amerikansk,som er mye billigere, men ikke fullt så god. Man kan også bruke lakserogn.

Vivar heldige at få fatt i norsk sikrogn fra Røros, som er samme fiskeslag somden svenske, men denne siken har ikke svømt i Bottenviken. Fantastisk kvalitettil prisen, et glass (50 gram) koster 150 kr. 

Drikketil: Champagne er fantastisk her, men kan være Cremant, som er lillesøsterentil Champagne. Halv pris og nesten like god! I dag gikk vi for en god rødvin, som også passer perfekt til denne pizzaen.