Pizza bianca: Christer lager pizza med hvit saus. FOTO: P4.
Pizza bianca: Christer lager pizza med hvit saus. FOTO: P4.
For å lage pizza bianca bytter man ut tomatsausen med creme fraiche, som gir en deilig syrlig smak som gjør at hvitvin eller aller helst musserende passer perfekt til.

Deigen er viktig for at pizzaen skal bli god, du kan bruke vanlig hvetemel men det blir aller best med pizzamel tipo 00. Skal du være ordentlig nøye så lager du en fordeig (det pleier jeg ikke ha tid til) da tar du ut 1 dl mel, 1 dl lunkent vann og gjær, blander sammen og lar stå i to timer før du blander det med resten av ingrediensene til deigen. Resultatet blir litt luftigere pizza.


Pizza fra nord til fire personer:

Pizzadeig:

650 gram mel

ca 4 dl lunkent vann

1 pose gjær eller fersk

4 ss olje

1 ts salt

½ ts hvit pepper

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene og elt i ca 5 minutter. La deigen heve i 1 time. Den kan med fordel heve lenger, slå da deigen ned innimellom.

Tips: Hvis du steker pizzaen med en gang etter at du har kjevlet den ut, blir den sprøere. Lar du den ligge 10 min på benken så blir den luftigere.


Ingredienser til topping:

Ca 300 gram halvtint reinskav

 2 dl sopp, delt ibiter eller skiver

150 gram tørrsaltet bacon i små biter

1 dl hele frosne tyttebær

3 dl creme fraiche

1 boks snøfrisk

2 ts knust einebær

Salt og pepper

En god lagret ost. Vi brukte Fanaost

Fremgangsmåte:

Start med å sette ovnen på høyeste temperatur. Finnes detpizza funksjon så bruk det. Har du pizzastein så kan den brukes ellers såsetter du inn et bakebrett eller lignende. Jeg pleier å bruke en tykk stekepanneog steke flere pizzaer etter hverandre. Da er de rykende varme når de kommer påbordet.

Hvis du som meg ikke får opp ovnen til mer enn 250 grader,så kan det være lurt å forsteke bunnen i to minutter før du legger på fyllet.

1. Bland creme fraiche, snøfrisk, halvparten av einebærenesamt litt salt og pepper.

2 Stek bacon, sopp og kjøtt i porsjoner og bland alt sammen,deretter krydre med einebær, salt og pepper.

3. Bak ut pizzadeigen, den blir best om du gjør det medhendene, men du kan også kjevle ut deigen.

4. Smør sausen på bunnen, og strø over revet ost deretterlegg på kjøttet og avslutt med de halvfrosne tyttebærene.

5. Sett inn i ovnen og stek til bunnen er sprø.

Tips!

Nyt pizzaen med en saftig god rødvin.


Flere kanaler