KLASSIKER: Christer Berens bytter ut tomater med rødvin i denne deilige pastaoppskriften.
KLASSIKER: Christer Berens bytter ut tomater med rødvin i denne deilige pastaoppskriften. Foto: Christer Berens
Pasta er en favoritt både blant barn og voksne. Men denne varianten fra Christer Berens passer nok best etter at barna har lagt seg. 

– I dag har jeg rett og slett byttet ut tomatene i kjøttsausen med rødvin, forteller Berens til P4s Radiofrokost. 

Dette gjør at du får en fyldig, smaksrik og litt annerledes pastarett. Det tar litt tid, men vanskelig er det ikke. Prøv Kjøttgryte fra Toscana til middag i kveld!

Dette trenger du:
Pasta 

TIPS: Når du skal ha pasta til kjøtt bør du velge en bred pasta, som tagliatelle. Hvis du skal ha pasta til fisk er det best å bruke en tynnere variant, for eksempel spagetti. 

Kjøtt (beregn ca 600-700 g på 4 personer)

TIPS: Når man lager en italiensk kjøttsaus er det best å få tak i noe vilt kjøtt. Vilt er litt kraftigere i smaken og harmonerer bedre med rødvinen. Men har du ikke tilgang på det kan du fint bruke okse eller svin. 

En stor løk
To gulrøtter
To selleristilker
En ts sukker
1 dl eller 1 terning kjøttkraft
10-15 einebær
Tørket eller frisk timian
Tre ss tomatpurrè
3-4 dl fyldig Rødvin
100g smør
Persille
Parmesan
God olivenolje
Godt brød

Slik gjør du: 
1. Stek kjøttet og hell det i en gryte
2. Kok ut pannen med rødvin og tilsett i gryta med kjøttet

TIPS: Rødvinen bør være redusert til halvparten før du tilsetter den i gryta

3. Finhakk grønnsakene og stek de sammen med sukker på svak varme
4. Tilsett alle andre ingredienser rett i gryta
5. Kok opp og la det putre i fem minutter
6. Senk deretter varmen og la gryten stå i ca tre timer
7. Kok opp pasta 

TIPS: Når pastaen er nesten ferdig kokt heller du av vannet, men ha deretter i en ts vann og smør per porsjon, dette vil gjør at pastaen ikke klistrer seg sammen og blir mer delikat. 

8. Server retten parmesan og persille eller andre friske urter

Til denne retten passer det godt med en god rødvin fra Toscana. Sett også din beste olivenoljen og godt brød på bordet. 

Flere saker

Vinn hjertestarter til ditt idrettslag
Vinn hjertestarter til ditt idrettslag Torsdag 22.08 2019
Flere kanaler