FRISKT: Blir nesten ikke mer sommer enn dette.
FRISKT: Blir nesten ikke mer sommer enn dette. Foto: P4

Rabarbrasuppe er noe av det beste jeg kan tenke meg på denne tiden på året. Det er også nå den er aller best. Sesongen varer til litt over sankthans, men rabarbrastengene blir litt mer trevlete lenger ut i sesongen.

Vi serverte rabarbrasuppe til tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen for et par år siden i Nytelsefredag med stor suksess. Det var forøvrig han som satte meg på sporet av å ha bringebær i også.

Rabarbrasuppe med friske bær og mandelkjeks:

4 personer

- 500 gram skrelt rabarbra kuttet i centimeter store biter

- Ca. 300 gram jordbær. Gjerne litt bringebær og blåbær også.

- 4 dl vann

- 2 dl sukker

- Saften av en halv sitron

- 2 stjerneanis (kan sløyfes)

- 1 kanelstang (kan sløyfes)

- Grovknuste mandelkjeks

 Slik gjør du:

1.      Kok opp vann, sukker, krydder og rabarbraskrellet og kok i ca 10 minutter.

2.      Fjern skrellet og ha i rabarbra. Kok på svak varme i ca 5 minutter. Ha i mer vann hvis det er for lite.

3.      Smak til med sitronsaft og eventuelt mer sukker (Jeg liker det mer syrlig enn søtt).

4.      Tilsett bær og knuste mandelkjeks.

5.      Server med vaniljeis, vaniljekesam eller pisket crème fraîche med sukker og vanilje.



Flere kanaler