
Dette trenger du:
• 500 gram rabarbra
• 5 dl vann
• Evt, sitron eller lime
• En kurv med jordbær
• 5 ss sukker
• 1 tsk vanilje sukker
• En kanelstang
• Knust cookies eller krokan
• Vaniljeis eller pisket Creme Fraiche med sukker og vanilje
Slik gjør du det:
- Skrell rabarbra og del i biter, del jordbærene i skiver.
- Kok opp vann og tilsett sukker, vanilje, kanelstang og 300 gram rabarbra. Småkok i 10 -15 minutter slik at rabarbraen er helt mør.
- Ta ut kanelstangen og kjør alt med en stavmikser. Smak på suppen og sjekk om det trengs litt sitron eller mer sukker.
- Tilsett resten av rabarbraen og la stå på svak varme i to-tre minutter.
Servering:
Tilsett jordbær og is/Creme fraiche, riv sitron eller lime og strø litt knust cookies eller krokan over. NYT!!!