Den svenske «nasjonalretten» ble servert i studio - til brekning fra programlederene (og fotografen) i studio. Video: P4
Den svenske retten Surströmming er kjent for sin ekstreme odør, såpass grusom at forrige gang Christer serverte retten, måtte studio evakueres.

LES OGSÅ: Studio evakueres

Det var derfor en hel del her på kontoret som murret da det ble kjent at Christer nok en gang skulle ta med seg den noe spesielle retten fra hjemlandet.

Og selv om denne boksen var av nyere dato enn sist, så var det ikke akkurat blomsterduft som kom ut av boksen Christer åpnet på direkten.

Lukta var grusom - men hva med smaken?
Da den verste stanken hadde lagt seg, serverte Christer retten på tradisjonelt vis, med tynnbrød, rømme, dill, rødløk og litt Västerbotn-ost. Det var delte meninger om dette faktisk var godt.

– Ikke for å ødelegge morroa, men dette smaker jo ikke så ille dette, sier Silje, som får støtte fra Øystein og Bjørn, som liker smaken, som beskrives som en «kraftig form for rakfisk».

Christer, som faktisk aldri hadde smakt retten, var derimot helt uenig med programlederene.

– Aaaaafyyy, herre min skaper! Jeg fatter ikke at dette kan være godt, avslutter Christer Berens.

Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler