RAGGMUNK: En svensk spesialitet, som er veldig populær i Östergötland
RAGGMUNK: En svensk spesialitet, som er veldig populær i Östergötland Foto: P4 / Kristian Bergh
Raggmunkar

1 dl hvetemel
3 dl melk
1 egg
Litt salt og pepper
400 gram poteter. Vi brukte uskrelte mandelpoteter

Slik gjør du det:
1. Bland alle ingredienser, unntatt potetene og lag stå i ca 30 minutter.
2. Riv potetene på rivjern og bland alt sammen
3. sett en stekepanne på middels til høy varme og klikk i smør og vend i ca. halvparten av røren  stek i ca. 5 minutter for du vender på pannekaken, den skal ha en fin stek yte. bruk en tallerken som du legger over pannekaken for du vender.
4. Stek videre til den er mør inni og har fin stekskorpe på begge sider.
5. Sett i ovnen på ca 80 grader mens du steker resten om du ønsker servere dem varme.

Hjemmelaget rømme
2 dl creme fløte 
1 dl kulturmelk eller 1 ss Creme fraiche

Slik gjør du det:
1. Bland sammen og la stå på kjøkkenbenken i 24 timer. Bruk helt rene glass
2. Sett i kjøleskapet og la stå i minimum 12 timer

Til servering:
Hakket dill, hakket sjalottløk eller gressløk
Toppe med Røkelaks og lakserogn eller løjrom

Tips: Bytt ut røkelaks med rakfisk.


Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler