I samarbeid med

Ravioli med spinat og ricotta

I dagens Nytelsesfredag har vår egen mat- og vinekspert, Christer Berens, har laget ravioli fylt med ricotta og spinat og servert med salviesmør og deilig tilbehør.

Dette er en klassisk pasta rett som kan gjøres fort om du kjøper ferdig ravioliputer. Du kan også lage raviolien selv som vi har gjort idag, men det tar betydelig lengre tid også blir det en himla masse rot. Men det er verdt det. JEG LOVER!

(Kjøper du den ferdig kan du hoppe over de to første stegene.)

 

 Pastadeig

250 gram fint mel av typen tipo 0 eller tipo 00

3 egg

1 ss olivenolje

1 ts salt

Litt vann om deigen smuler seg. Kun 1 ss vann avgangen. Deigen må ikke bli klissete

 

1 vispet egg med en 1 ss vann til pensling av deigen

 

Kna deigen i 10 minutter enten for hånd ved å lage en grop imelet der du legger eggene og så rører du inn mel litt etter litt. Dette er dentradisjonelle veien. Men du kan også bruke kjøkkenmaskin og deigkrok. Rulldeigen til en ball og plast inn. La deigen hvile minimum 30 minutter. Alt dettekan gjøres dagen før, men legg da inn deigen i kjøleskapet og ta ut den 30 minfør den skal brukes.

 

Platte ut deigen og del den i to-tre stykker, kjevle ut deni pasta maskinen. Start på tykkeste og fortsett til nest tynneste, kjevl den toganger på hvert trinn.

Fyll

2.5 dl ricotta(en boks)

3 dl spinat

1 dl revet parmesan

1 finkuttet hvitløksfedd

1 /4 ts muskatnøt

Litt salt og hvitpepper

Kok spinaten i et minutt og la vannet renne av. Kuttspinaten fint og klem ut alt vannet. Bland alt sammen og sett inn i kjøleskapet.

 

Legg pastaplaten på benken og en spiseskje av fyllet medjevne mellomrom på ene langsiden.

Pensle med egg på den andre langsiden der det ikke er noefyll på og brett over. Platte til ordentlig rundt fyllet og skjær ca. 2 cmrundt hver pastapute. Ta en gaffel og trykk til slik at skjøten fester seg skikkeligog ikke åpner seg under koking.

 

Kok pastaputene i rikelig med lettsaltet vann i ca. 4minutter. Legg dem på et serveringsfat.

 

Tilbehør

2 dl sopp

Ca. 30 st. salvieblader

50 gram smør

0.5 dl hakkede valnøtter

100 gram lufttørket skinke i strimler

Revet parmesan

Kjøttet av en tomat uten skinn i små terninger

 

Start med at brune smøret slik at det får en lys brun fargeog lukter litt nøtter

Stek soppen i litt av smøret, tilsett valnøtter. Ta utsoppen og valnøttene av pannen. Hold pannen varm og legg i salvieblader. Stek i20 sekunder og tilsett resten av smøret, soppen og valnøttene. Senk varmen ogtilsett skinke og tomat.

Hell alt over raviolien i stekepannen, bland dette sammen ogriv parmesan over. SERVER OG NYT!!!

Flere kanaler