REIN: Endelig får du ferskt reinsdyrkjøtt i butikken.
REIN: Endelig får du ferskt reinsdyrkjøtt i butikken. Foto: Nytelser
Hittil har du kun fått kjøpt frossent reinsdyrkjøtt i norske butikker, men framover blir det også å finne ferskt i kjøttdisken. Og det byr på nye muligheter på kjøkkenet.

Her har du oppskriften på Christer Berens reindsdyr med skogens krydder og jordskokkpuré:

Dette trenger du:

700-800 g reinsdyrfilet
3 ss smør
1 ss hele einebær
1 ts knuste einebær
Salt og pepper

Sopp:
300 g rensede kantareller
2 skivede sjalottløk
2 fedd hakket hvitløk
1 ts hakket frisk timian

Saus:
2 dl rødvin (til vilt skal det være en moden og litt fyldig vin)
2 finhakkede sjalottløk
2 dl crème fraîche
1 ts knuste einebær
1 dl viltkraft (kan sløyfes)
Salt og pepper

Jordskokkpuré:
400 g skrelte jordskokker
200 g skrelte poteter
2 dl fløte
2 dl melk
Salt, nykvernet pepper og revet muskattnøtt

Dette gjør du:

Sett aller først på ovnen på 200 grader

Hjort:
1. Gni inn kjøttet med salt, pepper og knuste einebær.
2. Smelt smøret i en jernpanne sammen med de hele einebærene.
3. Legg i kjøttet når smøret begynner å bli brunt.
4. Brun kjøttet på middels varme på alle sider.
5. Sett inn kjøttet i ovnen i ca. 5 minutter med et steketermometer.
6. Det er ferdig ved 58 grader.
7. La kjøttet hvile i 10 minutter.

Sopp:
1. Legg kantarellene i den samme stekepannen du stekte kjøttet i.
2. Varm først opp på svak varme. Når soppen begynner å gi fra seg væske, legges smør og løk i.
3. Stek noen minutter på middels varme til løk og sopp får farge.
4. Tilsett timian og litt salt og pepper.
5. Sett soppen til siden.

Saus:
1. Fres sjalottløk sammen med smøret i den samme pannen.
2. Tilsett rødvinen, og kok på høy varme i 2 minutter.
3. Tilsett eventuelt viltkraften.
4. Tilsett crème fraîche, og kok til sausen tykner.
5. Smak til med salt, pepper og litt einebær
Tips: En ss med rognebær- eller solbærgelé setter ekstra spiss på sausen.

Jordskokkpuré:
1. Kutt jordskokker og poteter i biter.
2. Kok det mørt i melk og fløte.
3. Tilsett mer melk hvis det trengs.
4. Mos det til en puré.
5. Smak til med krydder

Før servering varmes soppen og kjøttet opp i ovnen i ca 3-5 minutter, Skråskjær fileten slik at du kutter fibrene på tvers, da blir kjøttet mørere.

Bon appétit!

Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler