I samarbeid med
MØR: Reinsdyrsmedaljong med soppsaus.
MØR: Reinsdyrsmedaljong med soppsaus. Foto: FOTO: P4.

Mørt vilt smaker best når det ikke er stekt hverken for lite eller for mye. Det beste av alt er at til vilt kan man forvente ekstra god vin.

Ingredienser:

4 pers

600-700 gram reinsdyrmørbrad

3 ss. smør

1 ss. hele einebær

1 tsk knuste einebær

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Sett ovnen på 90 grader, og gni inn kjøttet med salt, pepper og knuste einebær. Smelt smøret i en jernpanne sammen med de hele einebærene. Legg i kjøttet når smøret begynner bli brunt, og brun kjøttet på middels sterk varme på alle sider. Sett kjøttet inn i ovnen og stek til termometeret viser 58 grader, ca. 15 minutter. 

La kjøttet hvile i 10 minutter, og mens kjøttet hviler kan du begynne på sausen. 

 

Saus

30 gram smør

2 finhakket sjallot løk

300 gram sopp

1 dl rødvin

2 dl viltkraft

2 dl creme fraiche

1 tsk knuste einebær

½ stjerneanis 

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Legg soppen, smøret og løken i den samme stekepannen som du stekte kjøttet i og stek i noen minutter på middels varme til løken og soppen får en farge. Tilsett så einebær og stjerneanis og litt salt og pepper. Øk varmen, tilsett rødvinen og kok i to minutter. Tilsett Creme fraice og kok til sausen får en fast konsistens. Smak til med salt og pepper. 

 

Server med potet og selleripuré til.

VIN:

Til vilt skal det være moden og litt fyldig vin. Da blir det gjerne litt dyrt, men det er nå den gode vinen kommer til sin rett. Det er flere vin områder å velge i, men fremst i køen står en god Barolo eller Barbaresco fra Piemonteeller en Reserva fra Rioja. Fra Frankrike så er det Rhône-dalen eller Bordeaux-området med hovedvekt på merlot druen som skiller seg ut. 

Flere kanaler