REINSDYRT: Å kjøpe fersk reinsdyrinrefilet er ikke billig, men helt klart verdt det hvis du vil kose deg litt ekstra i helgen.
REINSDYRT: Å kjøpe fersk reinsdyrinrefilet er ikke billig, men helt klart verdt det hvis du vil kose deg litt ekstra i helgen. Foto: P4
Det er høst og butikkene bugner av deilige, norske råvarer. I dag bruker Christer fersk reinsdyrfilet, sopp og jordskokk for å skape den perfekte helgemiddagen med vilt. 

Og vil du nyte reinskjøtt må du passe på nå, det er nemlig akkurat nå du får ferskt reinsdyr i butikken. 

Dette trenger du:

700-800 g reinsdyrfilet
3 ss smør
1 ss hele einebær
1 ts knuste einebær
Salt og pepper

Sopp:
300 g rensede kantareller
2 skivede sjalottløk
2 fedd hakket hvitløk
1 ts hakket frisk timian

Saus:
2 dl rødvin (til vilt skal det være en moden og litt fyldig vin)
2 finhakkede sjalottløk
2 dl crème fraîche
1 ts knuste einebær
1 dl viltkraft (kan sløyfes)
1 ss med solbærgelé eller rognebærgelé
Salt og pepper

Jordskokkpuré:
400 g skrelte jordskokker
200 g skrelte poteter
2 dl fløte
2 dl melk
Salt, nykvernet pepper og revet muskattnøtt

Saken fortsetter under bildet
Reinsdyr
REIN NYTELSE: I dag disket Christer opp med reinsdyr. Vikarprogramledere, Lise Askvik og Øyvind Knutsen var svært fornøyde med det. Foto: P4


Dette gjør du:

Sett aller først på ovnen på 200 grader

Rein:
1. Gni inn kjøttet med salt, pepper og knuste einebær.
2. Smelt smøret i en jernpanne sammen med de hele einebærene.
3. Legg i kjøttet når smøret begynner å bli brunt.
4. Brun kjøttet på middels varme på alle sider.
5. Sett inn kjøttet i ovnen i ca. 5 minutter med et steketermometer.
6. Det er ferdig ved 58 grader.
7. La kjøttet hvile i 10 minutter.

Sopp:
1. Legg kantarellene i den samme stekepannen du stekte kjøttet i.
2. Varm først opp på svak varme. Når soppen begynner å gi fra seg væske, legges smør og løk i.
3. Stek noen minutter på middels varme til løk og sopp får farge.
4. Tilsett timian og litt salt og pepper.
5. Sett soppen til siden.

Saus:
1. Fres sjalottløk sammen med smøret i den samme pannen.
2. Tilsett rødvinen, og kok på høy varme i 2 minutter.
3. Tilsett eventuelt viltkraften.
4. Tilsett crème fraîche, og kok til sausen tykner.
5. Smak til med salt, pepper, og litt einebær
Tips: En ss med rognebær- eller solbærgelé setter ekstra spiss på sausen.

Jordskokkpuré:
1. Kutt jordskokker og poteter i biter.
2. Kok det mørt i melk og fløte.
3. Tilsett mer melk hvis det trengs.
4. Mos det til en puré.
5. Smak til med krydder

Før servering varmes soppen og kjøttet opp i ovnen i ca 3-5 minutter, Skråskjær fileten slik at du kutter fibrene på tvers, da blir kjøttet mørere. 

Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler