I samarbeid med
FISKESUPPE: En deilig suppe med tomater og fløte. FOTO: P4.
FISKESUPPE: En deilig suppe med tomater og fløte. FOTO: P4.

Ingredienser:

Ett nett med blåskjell, 1 kg

500 g fiskefilet, hvit fisk

En boks gode hermetiske tomater

3 dl fløte

Tre stilker vårløk, i biter

En sitron

To ss fersk dill

To ss fersk persille

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Kok blåskjellene til de åpner seg, og spar på kraften. Skjær fisken i passende biter, strø over salt og pepper, og skvis over sitronsaft. Sett fisken til side. Kok opp blåskjellkraften og tilsett hermetiske tomater og kremfløte. La det småkoke i 2-3 minutter. Senk varmen, og kjør suppen glatt med en stavmikser, deretter tilsettes vårløken. Legg oppi fisken og la den trekke i omtrent 4 minutter. Rens blåskjellene og legg de i gryta. Det er pent om noen av blåskjellene fremdeles ligger i skjellet. Til slutt legger du i urtene.

Retten kan serveres med litt godt brød og et kaldt glass champagne.

Flere kanaler