Nytelsesfredag

Rosastekt andebryst med kaffesaus

Det er Daniels aller siste dag i P4s Radiofrokost, og Christer disker opp med en gammel favoritt fra Bagatelle.

Andebryst med kaffesaus til 4 personer

Dette trenger du
- 2 stk andebryst á 400 g
- 500 g ferskpotet kuttet i terninger
- 150 g sjalottløk
- 100 g vårløk
- 200 g spinat
- 1/4 ts karve
- 200 g fersk asparges kuttet i terninger
- Steketfett fra anden
- Salt og pepper

Slik gjør du
1. Stek andebrystet i en langpanne med skinnsiden ned. Du trenger ikke fett, det er nok i skinnet.

2. Når anden er brunet på begge sider, sett den i ovnen på 150 grader til steketermometeren viser 60 grader. La anden hvile i minimum 20 minutter.

3. Bruk andefettet fra stekingen til å steke potetene og grønnsakene.

4. Krydre kjøttet med salt, pepper og karve.

5. Tilsett spinat.


Kaffesaus

Dette trenger du
- 2-3 dl andekraft
- 2 ss sitronsaft
- 10 hele kaffebønner
- 15 hakkede oliven
- 100 g smør
- 1/8 ts karve
- Soyasaus
- Salt og pepper

Slik gjør du
1. Kok opp andekraft, sitronsaft, og grønnsaker.

2. Tilsett sitronsaft og la det koke sammen.

3. Ha i kaffebønnene, og la sausen trekke til den smaker mild kaffe. Sil og kok opp sausen på nytt.

4. Pisk i smøret.

5. Krydre til slutt saus med salt, pepper og karve. Tilsett soyasaus for farge.


Daniel, Bjørn og Christer