BIFF: Christer serverer en nydelig biffmiddag. FOTO: P4.
BIFF: Christer serverer en nydelig biffmiddag. FOTO: P4.
Til 3 personer:

500-660 gram fint marmorert ytrefilet av okse
1 grønn paprika
2 røde paprika
3 sjalottløk
2 tomater
3 dl sjampinjong
3 fedd hvitløk
2 ss. hakket persille
Litt olivenolje
Litt smør
Litt nøytral olje
Salt og pepper

Tilberedning:

Start med å sette ovnen på 200 grader.

Behandling av kjøttet:

Bank kjøttet slik at det få formen til en stor biff og la den ligge i romtemperatur en time.
Varm en jernpanne på høyeste varme. Salte og pepre kjøttet. Hell i litt nøytal olje, som solsikke- eller soyaolje. Legg i kjøttet og stek på nest høyeste varme i to minutter på hver side. Senk varmen til rett under medium og tilsett to spiseskjeer med smør og tre fedd med hvitløk, som du har knust med kjøtthammeren eller med baksiden av kniven. Sett et termometer i kjøttet, og stek i to minutter til, øs samtidig det smeltede smøret over kjøttet. Sett inn kjøttet i ovnen og la det ferdigsteke der. Når termometeret viser 58 grader, så begynner kjøttet å bli medium stekt. Ta ut kjøttet og la det hvile på en rist minst 10 minutter, og gjerne opp til en time. Varm opp kjøttet før du serverer.


Grillet paprika: Stek paprikaen i ovnen til skinnet begynner å få farge, snu innimellom. Dette tar ca 25 minutter. For å få av skinnet så legg paprikaen i en plastpose og knyt sammen. Plastposen åpnes etter et par minutter, da er det lett å fjerne skinnet. Husk å skrape bort frøene også.

Tomater: Del tomatene i to og stek dem i ovnen i 5-10 minutter.

Sjalottløk: Stekes i ovnen til de blir myke, ca 15 minutter. Skjær bort bunnen på løken og press ut innholdet.

Sjampinjonger: Stekes på svak varme i samme panne som kjøttet er stekt i, sammen med hvitløken. Hvis ikke smøret er brent så stekes soppen i det, ellers tilsettes nytt smør. Tilsett litt salt og pepper.

Servering:

Skjær kjøttet i skiver og fordel på en tallerken sammen med det andre tilbehøret. Saften som er i formen fra tomat og paprika helles over kjøttet sammen med litt olivenolje. Strø hakket persille over, og server med de potetene du måtte ønske.
Flere kanaler