Christer Berens serverer en fantastisk klassiker som passer hele året, og spesielt nå i jula! Video: P4
  • 12.12.14
    3 min
  • 12.12.14
    5 min
Salat Chevre Chaud

Chevresalat
Foto: P4


Til 4 personer:
400 g chevre
1 baguette
Valnøtter
2 ss honning
En pakke aspargestopper
4 ss vinaigrettedressing tilsmakt honning
Frissésalat og ruccula (tilsvarende et salathode)

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Kok og avkjøl aspargestoppene.
3. Legg valnøttene i en stekepanne på middels varme. Hell over honningen og stek i et minutt under omrøring.
4. Del baguetten i skiver og rist dem i ovnen til de får farge.
5. Legg på chevre i skiver og sett på grillfunksjonen på ovnen. Følg med – når osten er smeltet er skivene ferdige.

Servering: Fordel salaten på en tallerken. Legg på aspargestopper, valnøtter og oliven, og drypp over dressingen. Legg baguetteskivene på til slutt.

Tips: Tilbehør kan varieres. I denne oppskriften brukes asparges og oliven, men dette kan erstattes etter smak. Det klassiske vinvalget her er en ung, fruktig hvitvin, og aller helst en god sancerre.

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler