Christer Berens serverer en fantastisk klassiker som passer hele året, og spesielt nå i jula! Video: P4
  • 12.12.14
    Christer del 1
    3 min
  • 12.12.14
    Christer del 2
    5 min
Salat Chevre Chaud

Chevresalat
Foto: P4


Til 4 personer:
400 g chevre
1 baguette
Valnøtter
2 ss honning
En pakke aspargestopper
4 ss vinaigrettedressing tilsmakt honning
Frissésalat og ruccula (tilsvarende et salathode)

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Kok og avkjøl aspargestoppene.
3. Legg valnøttene i en stekepanne på middels varme. Hell over honningen og stek i et minutt under omrøring.
4. Del baguetten i skiver og rist dem i ovnen til de får farge.
5. Legg på chevre i skiver og sett på grillfunksjonen på ovnen. Følg med – når osten er smeltet er skivene ferdige.

Servering: Fordel salaten på en tallerken. Legg på aspargestopper, valnøtter og oliven, og drypp over dressingen. Legg baguetteskivene på til slutt.

Tips: Tilbehør kan varieres. I denne oppskriften brukes asparges og oliven, men dette kan erstattes etter smak. Det klassiske vinvalget her er en ung, fruktig hvitvin, og aller helst en god sancerre.

Flere kanaler