SALMALAKS: Sunt og digg - nyt det hele uken om du vil.
SALMALAKS: Sunt og digg - nyt det hele uken om du vil. Foto: Shutterstock
I januar er P4s mat- og vinekspert, Christer Berens, så raus at han lar programlederne i P4s Radiofrokost få bestemme hver sin favorittrett som han skal by på hver fredag.

Denne uken var det Bjørn sitt ønske som stod for tur - og han ville ha salmalaks med avokado, mango og ponzusaus. En superdeilig rett, som også er sunn!

Du trenger
4 porsjoner

500 g salmalaks eller lignende
1 ts sukker
0,5 ts salt
1 dl ponzusaus
2 avokadoer
En halv mango
1 rød chili
1 lime
2 ss olivenolje
2 ss ristede sesamfrø
ca 2 ss hakket koriander

Start med å helle salt og sukker på laksen, rull den deretter inn i plast. La dette ligge i rundt en halvtime.

Hakk avokado og mango i passelige biter. Smak på chilien for å finne ut hvor sterk den er, tilsett deretter etter smak.

Bland alle ingredienser sammen, unntatt ponzusausen. La blandingen trekke i ti minutter.

Ved servering heller du sausen over laksesalaten, eller server ved siden av om ønskelig - slik Bjørn liker det.


Retten kan serveres som forrett, middag eller kveldskos. Hvis man velger det til middag, så kan man servere med kokt ris til.

Vel bekomme!



Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler