Foto: Shutterstock
For fire personer:

600 Gram svinefilet
Ca. 3 ss. Mel
2 st. Lettvispede egg
Ca. 5. ss. Brødkrum
Ca. 1 ss. Revet parmesan
1 tsk. Tørkede Provence urter eller liknende
4 ss. Klaret smør

Slik gjør du det
1. Bland brødkrum, urter og parmesan.
2. Del kjøttet i fire deler og bank hver bit til ca 1-2 sentimenter tykke  og krydd med litt salt og pepper.
3. Dypp kjøttet først i mel, så i egg, og til sist i brødkrummen.
4. Sett platen på 75 % styrke og varm stekepannen. Tilsett det klarede smøret. Husk at smøret skal ha sluttet putre før du legger i kjøttet. Stek kjøttet til det får farge, ca. 2 minutter på hver side. Senk varmen slik at ikke det blir brent. Det varier hvor lang tid det tar før kjøttet er ferdig. Et godt tips er at ta opp en kjøttbit og skjære i det for å sjekke. Kjøttet skal være gjennomstekt eller svakt rosa.

Saus
2 ss Smør
2. ss Mel
1 Kjøttbuljong
1 ss Soya saus
Ca 2 dl Varmt vann
1 ss Sitron

Slik lager du den
1. Smelt smør i en stekepanne, tilsett mel og buljong, rør godt til det blir en pasta.
2. Tilsett så soyasaus og vann litt etter vært og rør godt samtidig, smak til med pepper og sitron.
3. Kok i ca 5 minutter. Tilsett mer vann hvis det trengs. Sausen er ferdig når den har kokt ned til saus konsistens.

Forslag tilbehør:
Kokte aspargesbønner, sitron skive, stekte poteter.
Det er også godt med ansjos fileter og litt kapers på toppen av snitselen 

Drikketips:
Vin: Chianti.
Øl: En smakfull pils.

Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler