I samarbeid med
En smaksrik fisk som egner seg godt til steking.
En smaksrik fisk som egner seg godt til steking. Foto: P4
Sei er kanskje den mest undervurderte fisken, men ifølge Christer en delikatesse som har blitt brukt i verdensmesterskap i matlaging. Om fisken tilberedes rett, så får du en deilig middag, og dagens rett er en norsk oppskrift der Christer både smørkoker og saltkoker ingrediensene.

Til fire personer: 

Ingredienser: 
700 gram seifilet med skinnet på 
2 ss. salt 
2 gule løk 
200 gram smør 
2 fedd hvitløk 
3 ss. hakket persille 
3 ss. hakket dill 
Salt og pepper 
En halv kilo amadine eller andre små poteter
250 g salt 
5 dl vann 

Slik gjør du det:

Saltet sei 
Tørk fisken med papir og strø en til to spiseskjeer salt på den siden av fisken som ikke har skinn. La fisken ligge med saltet på i 20 minutter før du skyller det av og tørker fisken på nytt. Salte og pepre fisken på vanlig måte. Deretter steker du fisken på skinnsiden i en blanding av olje og smør til fisken begynner å skifte farge på sidene. Dette tar omtrent tre til fire minutter. Snu fisken og stek i rundt ett minutt slik at kjøttsiden får en fin farge. Fisken er ferdig når kjøttet deler seg lett. 

Smørkokt løk
Smelt to spiseskjeer av smøret i en kjele og stek løken på middels varme i noen minutter slik at den blir blank og fin. Tilsett resten av smøret samt hvitløksfeddene og småkok løken i 30 minutter. Smak til med salt, pepper, persille og dill.

Saltkokte poteter 
Kok opp vann og salt og legg potetene i det kokende saltvannet. Kok potetene til de er møre før du tar dem ut. La dem tørke til du ser at det ligger et tynt hvitt lag av salt på skallet. Flere kanaler