Skatevinge med asparges og brunt smør:
Ingredienser (4 personer):
700 gram skatevinge
Hvetemel
200 gram smør
Saften av en sitron
En bunt asparges
2 hakkede tomater
1 dl oliven
2 ss hakket persille
2 ss hakket gressløk
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele og fjern skummet og bunnfall slik at du får klaret smør.
- Kutt aspargesen i biter, kok dem i to minutter og legg over i kaldt vann.
- Kutt tomater og oliven i biter.
- Tørk fisken med papir slik at den er helt tørr, salte og pepre og vend fisken i hvetemel.
- Stek fisken på middels til høy varme i 2-3 ss klaret smør i ca. 2 minutter på hver side.
- Ta ut fisken av stekepannen og tilsett resten av smøret slik at det brunes litt, tilsett asparges og stek dem varme, ca. 30sek- 1 minutt. Senk varmen, så tilsettes tomat, oliven, sitronsaft, gressløk, urter samt litt salt og pepper.
Server gjerne med små kokte ferskpoteter og et glass rosévin.