I samarbeid med
På denne fisken spiser man bare vingene
På denne fisken spiser man bare vingene

Skatevinge med asparges og brunt smør:

Ingredienser (4 personer):

700 gram skatevinge

Hvetemel

200 gram smør

Saften av en sitron

En bunt asparges

2 hakkede tomater

1 dl oliven

2 ss hakket persille

2 ss hakket gressløk

Salt og pepper

 Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele og fjern skummet og bunnfall slik at du får klaret smør.
  2. Kutt aspargesen i biter, kok dem i to minutter og legg over i kaldt vann.
  3. Kutt tomater og oliven i biter.
  4. Tørk fisken med papir slik at den er helt tørr, salte og pepre og vend fisken i hvetemel.
  5. Stek fisken på middels til høy varme i 2-3 ss klaret smør i ca. 2 minutter på hver side.
  6. Ta ut fisken av stekepannen og tilsett resten av smøret slik at det brunes litt, tilsett asparges og stek dem varme, ca. 30sek- 1 minutt. Senk varmen, så tilsettes tomat, oliven, sitronsaft, gressløk, urter samt litt salt og pepper.

 

Server gjerne med små kokte ferskpoteter og et glass rosévin.

Flere kanaler