Nytelsesfredag

Slik lager du Ernas kjappe middagsfavoritt - kyllingwok

En syrlig og frisk variant for deg som har litt dårlig tid i hverdagen

RASK: Du trenger bare noen få minutter til rådighet for å diske opp denne favoritten Foto: P4 / Kristian Bergh
RASK: Du trenger bare noen få minutter til rådighet for å diske opp denne favoritten Foto: P4 / Kristian Bergh

Det har vært noen hektiske uker for statsminister Erna Solberg.

Etter seks uker med valgkamp får hun og resten av regjeringen i kveld svaret på om de får fire nye år.

Under hele valgkampen har P4s mat- og vinekspert Christer Berens hatt partiledere på besøk på kjøkkenet sitt, og sist ut var selvsagt statsministeren.

Og hun hadde valgt ut en rett med masse smak, og som er enkel å lage. Perfekt for alt fra statsminister til barnefamilier.

Dette trenger du:
Til fire personer

- Tre kyllingfileter i biter
- 600 gram fint hakkede grønnsaker som er lette å steke. (Vi brukte søtpotet, squash, nepe, persillerot.)
- Tre stilker vårløk
- Pak choy (asiatisk kålvekst)
- En pose lemongrass fra Blue Dragon
- Chili etter smak
- Soyaolje
- Pinjekjerner


Slik gjør du det:
Start med å steke grønnsakene i olje på middels til høy varme til de er «al dente».
Stek så kyllingen og bland sammen med grønnsakene. Deretter skrur du ned steketemperaturen, og tilsetter vårløk, chili og pak choy. Smak til med lemongrass, soyaolje og pinjekjerner