Nytelsesfredag

Smaken av sommer - reker, chipotlemajones og hvitvin

Vår svenske sjefsreke disker opp sommerens enkleste og deiligste rett.

NAM: Dette er manges ultimate sommermat. Foto: P4
NAM: Dette er manges ultimate sommermat. Foto: P4

De siste dagene har de sørlige delene av landet vårt badet i et nydelig solskinn.


Dette, kombinert med at temperaturene også har fulgt etter, har gjort at soltørste nordmenn endelig har fått en smak av sommer.

Derfor insisterte vår svenske mat- og vinekspert Christer Berens at vi måtte komme oss til fiskebryggen og kjøpe nykokte reker rett fra båten.

Christer skal nemlig diske opp med en deilig «rekesmørgås» med chipotlemajones.

Dette trenger du til chipotlemajones:
Majones (Gjerne en litt dyr variant, med mye smak)
Chipotlekrydder
Hvitløkspulver (Kan sløyfes)
Paprikakrydder (Kan bruke en røkt variant)
Revet sitronskall
Sitronsaft
Salt
Pepper

Slik gjør du det:
Her legger du kanskje merke til at det ikke er noen mengde som er beskrevet, og det er litt av poenget også.

Her er det nemlig opp til kokken å selv å sette smaken!

Chipotle er røkt chili, så hvor røkt smak du ønsker er opp til deg. Kan mildes ut med sitron, eller forsterkes med for eksempel røkt paprikakrydder. Ønsker du å lage Siljes favoritt, dillmajones, legger du enkelt til dill, og fjerner krydderet.

Begge smakes til med salt og pepper.

Husk å bruke så ferske reker som mulig! De beste rekene har fortsatt følerene festet til kroppen. Ser rekene blanke og «levende» ut, så smaker de også best.

For det perfekte måltidet kan du prøve deg på hjemmelaget majones!


Reker, hvitvin, hvitt brød og majones, finnes det noe bedre? Bon Apetit!

Se hvordan Christer gikk frem da han lagde majonesen på luften:


Her kan du se Christer og Bjørn kjøpe duggferske reker fra «Pelikanen», 30 minutter etter hun la til kai.


dsa
HÅNDFULL: Christer var svært fornøyd med fangsten fredag morgen. Foto: P4