I samarbeid med
Lammefilet med rosmarinsaus og fetaost
Lammefilet med rosmarinsaus og fetaost

Smørstekt lammefilet med rosmarinsaus og fetaost

Snart er det påske og smørstekt lammefilet står på menyen.

 

Ingredienser for fire personer

600 gram lammefilet eller ytrefilet.

4 dl skivet sopp.

½ squash. 

100 gram fetaost i terninger.

Smør til steking.

20 små klasetomater delt i to.

To hvitløksfedd.

Fersk rosmarin.


Fremgangsmåte

Start med å sett ovnen på 80 grader og sett inn tomatene med snittsiden opp. Så begynner du med sausen.

Salte og pepre lammet og stek det rosa, i en tykkbunnet steikepanne, helst i en jernpanne sammen med smør, to knuste hvitløksfedd og noen stilker med rosmarin.

La kjøttet hvile på rist i minimum 15 minutter, det gjør ikke noe om det hviler mye lenger.

Stek soppen gylden i pannen og legg det inn i ovnen.

Stek deretter squashen og legg inn i ovnen.

 

Saus

1 hakket gul løk.

1 ts Dijon sennep.

1-2 ss tomatpuré.

2 dl rødvin.

2 knuste hvitløksfedd.

2-2.5  dl lammekraft.

4 stilker med rosmarin ( bruk både blad og stilker).

En klype salt og en klype hvitpepper.

Litt olje å steke i.

 

Slik gjør du

Fres løken i en stekepanne til den får farge.

Tilsett tomatpuré og rør om.

Øk varmen til høyeste og tilsett rødvinen, la det koke i to minutter.

Senk så varmen og tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke litt.

Hell over alt til en liten kjele og kok på laveste varme i minimum en time uten lokk.

Til slutt siler du sausen for servering. Sett fetaosten inn i ovnen 15 minutter før servering.

 

Servering

Sil  sausen.

Varm kjøttet litt i stekepannen.

Legg kjøtt, grønnsaker og sopp på tallerken og hell over sausen.

 

Tips 

Hvis det har blitt litt kraft fra grønnsaker og sopp så kan det helles i sausen.

Flere kanaler