Lammefilet med rosmarinsaus og fetaost
Lammefilet med rosmarinsaus og fetaost

 

Ingredienser for fire personer

600 gram lammefilet eller ytrefilet.

4 dl skivet sopp.

½ squash. 

100 gram fetaost i terninger.

Smør til steking.

20 små klasetomater delt i to.

To hvitløksfedd.

Fersk rosmarin.


Fremgangsmåte

Start med å sett ovnen på 80 grader og sett inn tomatene med snittsiden opp. Så begynner du med sausen.

Salte og pepre lammet og stek det rosa, i en tykkbunnet steikepanne, helst i en jernpanne sammen med smør, to knuste hvitløksfedd og noen stilker med rosmarin.

La kjøttet hvile på rist i minimum 15 minutter, det gjør ikke noe om det hviler mye lenger.

Stek soppen gylden i pannen og legg det inn i ovnen.

Stek deretter squashen og legg inn i ovnen.

 

Saus

1 hakket gul løk.

1 ts Dijon sennep.

1-2 ss tomatpuré.

2 dl rødvin.

2 knuste hvitløksfedd.

2-2.5  dl lammekraft.

4 stilker med rosmarin ( bruk både blad og stilker).

En klype salt og en klype hvitpepper.

Litt olje å steke i.

 

Slik gjør du

Fres løken i en stekepanne til den får farge.

Tilsett tomatpuré og rør om.

Øk varmen til høyeste og tilsett rødvinen, la det koke i to minutter.

Senk så varmen og tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke litt.

Hell over alt til en liten kjele og kok på laveste varme i minimum en time uten lokk.

Til slutt siler du sausen for servering. Sett fetaosten inn i ovnen 15 minutter før servering.

 

Servering

Sil  sausen.

Varm kjøttet litt i stekepannen.

Legg kjøtt, grønnsaker og sopp på tallerken og hell over sausen.

 

Tips 

Hvis det har blitt litt kraft fra grønnsaker og sopp så kan det helles i sausen.

Flere kanaler