
For 4 personer
600-700 gram laksefilet i fire biter
4 søtpoteter delt på langs
5 ss olje
1 tsk paprikapulver gjerne røkt
½ tsk nykvernet pepper
1/2 tsk salt
1/2 tsk spisskummin
Slik gjør du det
Bland oljen med krydderne og pensle på potet og fisk.
Stek potetene først på skinnsiden og snu hvert femte minutt. Pensle underveis på snittsiden. Steketiden er ca. 30 minutter
Pensle små grillfolier og stek laksestykkene på det. Stek fisken ca 2-3 minutter på hver side. Laksen er best når den er svakt rosa i midten. Altså ikke rå, og ikke gjennomstekt.
Salat
100-150 gram fetaost i terninger
100 gram alfafaspirer
50 gram oliven i skiver
1 grønt eple i kuttet i strimler
2-3 ss ristede pinjekjerner. Ristet på sølvfolie i grillen, følg med for det går fort.
2 dl rømme
2 ss. majones
1 ss sennep
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
Friske urter som du har for hånden.
Bland alt sammen og la stå i 15 minutter eller lenger.