I samarbeid med
Laksen er best når den er svakt rosa i midten, forteller Christer.
Laksen er best når den er svakt rosa i midten, forteller Christer. Foto: P4

For 4 personer

600-700 gram laksefilet i fire biter

4 søtpoteter delt på langs

5 ss olje

1 tsk paprikapulver gjerne røkt

½ tsk nykvernet pepper

1/2 tsk salt

1/2 tsk spisskummin


Slik gjør du det

Bland oljen med krydderne og pensle på potet og fisk.

Stek potetene først på skinnsiden og snu hvert femte minutt. Pensle underveis på snittsiden. Steketiden er ca. 30 minutter

Pensle små grillfolier og stek laksestykkene på det. Stek fisken ca 2-3 minutter på hver side. Laksen er best når den er svakt rosa i midten. Altså ikke rå, og ikke gjennomstekt.


Salat

100-150 gram fetaost i terninger

100 gram alfafaspirer

50 gram oliven i skiver

1 grønt eple i kuttet i strimler

2-3 ss ristede pinjekjerner. Ristet på sølvfolie i grillen, følg med for det går fort.

2 dl rømme

2 ss. majones

1 ss sennep

2 ss sitronsaft

Salt og pepper

Friske urter som du har for hånden.

 

Bland alt sammen og la stå i 15 minutter eller lenger.


Flere kanaler