Foto: P4
  • Slik lager Christer stekt makrell i sommer.
    08.07.16
    02:54
    08.07.16
    02:54
  • Og slik smaker den
    08.07.16
    02:44
    08.07.16
    02:44
Stekt makrell med stuet spinat

Dette trenger du

- 800 gram makrellfileter
- Smør til steking
- Mel til panering
- Salt og hvit pepper
- 300 gram spinat
- Saften av en halv sitron
- Skallet av en halv sitron
- 3 sjallotløk i skiver
- To skrelte hvitløkfedd
- 2 dl crème fraîche
- 2 ts kapers (kan sløyfes)

Slik gjør du
1. Sett ovnen på 150 grader.

2. Salte og pepre makrellfiletene og vend dem i mel.

3. Smelt smør i en stekepanne på middels til høy varme.

4. Stek filetene ca  2-3 minutter på hver side.

5. Sett inn filetene i ovnen.


Stuet spinat

Slik gjør du

1. Bruk den samme steikepannen som du stekte fisken i.

2. Legg i løken og ha på middels varme.

3. Når løken er gylden legges spinaten i.

4. Sett et hvitløk fedd på en gaffel og rør rundt til  spinaten har falt sammen.

5. Tilsett crème fraîche og kapers og rør om.

6. Tilsett rivet sitronskall og sitron saft.

7. Krydre med salte og pepper etter smak.

8. Server med kokte ferske poteter.

Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler