I samarbeid med
Om du vil starte det nye året med sunn og god fisk, prøv Christers oppskrift!
Om du vil starte det nye året med sunn og god fisk, prøv Christers oppskrift! Foto: P4
Fisken
Sei er en av de mest undervurderte fiskene, den er både god, mager og næringsrik.
Den er grå i kjøttet så den ser ikke så god ut når den ligger i fiskedisken, det er kanskje en av grunnene til at den er så billig. Oversteker man den blir den tørr og kjedelig, det er en annen grunn til at den er så billig.  

Beregn 150-180 gram seifilet per person.
Tørk fisken vel og krydre med salt og pepper. Vend fisken i mel og stek den i en blanding av olje og smør. Ca 2 minutter på middels varme på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg lett. Den blir lett tørr om steker  for mye. Bruk teflon eller nonstick stekepanne.

Saus vierge til 4 personer
1 dl god olivenolje
2 hakkede tomater uten skinn
50 gram finhakket sjalottløk eller to stilker vårløk
1 hakket rød paprika uten skinn
2 ss friske urter, basilikum, persille eller dill
1 ss hakket oliven eller kapers (kan sløyfes)
Ca 2 ss sitron saft 

Varm løken forsiktig i oljen, tilsett resten av ingrediensene og hold sausen varm på laveste varme. Smak til sausen med salt, peprer og sitron.

Persillerot puré
400 gram persillerot
Ca 3 dl melk
1 dl fløte
1 ss hakket persille
Skrell persilleroten, hakk den i terninger og kok mør i melken. Sil av melken, men spar den. Kjør persilleroten til puré med en stavmikser og spe med fløte og evt litt av melken. Smak til med salt, pepper og evt litt sitronsaft. Rør med persille før servering.

Skinnet på tomaten får man lettest av med en skarp kniv. Man kan også snitte og koke den i 20 sekunder før den legges over i isvann. Skinnet på paprikaen får man av med å grille den i ovnen.
Husk å spare på saften i både tomaten og paprikaen, for det er godt i sausen. 


Flere kanaler