I samarbeid med
Foto: P4
Oppskrift for 4 personer:

Sett ovnen på 130 grader før du begynner.

FISK
700-800 gram sei (den tykke delen), delt i fire med skinnet på
Olje og smør
Salt og pepper

LØK
2 store løk i skiver
2 tsk sukker
1 tsk salt (ca)
½ tsk hvit pepper
2 ss smør

Bland alt sammen i en pose og la stå i minimum ti minutter. Massere løken litt.
Ta den ut av posen, stek på middels varme i ca 5 minutter og sett inn i ovnen.
 
SAUS
2 dl rømme
1 tsk sitronsaft
1 ss persille
 
Tørk og krydre fisken på kjøttsiden, og bruk den samme pannen til å steke fisken i. Ha litt olje i pannen, Varmen skal være høy, men ikke på det høyeste. Legg i fisken med kjøttsiden ned, og stek i ca 1 minutt. Fisken skal ha klar stekeskorpe. 

Vend på fisken, senk varmen litt og legg en klatt med smør på hver bit. Når skinnet slipper fra pannen etter ca 3 minutter, legger du fisken inn i ovnen - oppå løken.

Sett den samme stekepannen som du stekte løk og fisk i på lav varme - og ha i rømme, sitron og persille. Hvis det blir for tykt, kan du ha i 2 spiseskjeer vann
 
PS: Har du litt syltet paprika, kan du ha det sammen med løken når den settes i ovnen.

fisk
Foto: P4

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler